Train for Textile Care

De properste blog ter wereld

In het groen eet je meer ontspannen (2)

Leave a comment

vervolg…

  1. Inspirerend geel: een spannende en vrolijke kleur voor een stimulerend project. De hersengolven wijzen op een grotere opwindingen verbeterde concentratie, maar in extreme gevallen ook op een verhoogd stressgevoel. Ook de hartslag gaat merkelijk vlugger. Geel is een ideale kleur bij het ontbijt, ze zorgt ’s morgens voor goed humeur en een energieboost. Geel werd ook ervaren als beste kleur voor plaatsen waar men ook zijn kinderen mee naartoe brengt.
  2. Romantisch rood: een krachtige rode kleur werkt niet stemmig of terughoudend, maar valt op en roept sterke emoties op. Rood versnelt de hersengolven, wat wijst op sterke emotionele gevoelens en verhoogde creativiteit. Ook de snellere hartslag duidt op een stimulerend effect. Het mag dan ook niet verwonderen dat rood synoniem is voor romantiek en een nachtelijk drankje. Rood heeft ook nog verfrissende, vrolijke accenten.
  3. Rustgevend blauw: de blauwe kleur is onlosmakelijk verbonden met diepe ontspanning. Hoge hersengolven betekenen eveneens creativiteit en sterke emotionele verbinding en dat stemt overeen met het gevoel dat blauw opwekt: uitnodigend, rustig en ontspannend. De testpersonen vonden blauw uitstekend geschikt voor ruimtes waar men met de familie ontbijt of een koffietje drinkt, maar niet voor chique restaurants of gelegenheden voor zakelijke ontmoetingen.
  4. Traditioneel bruin: bruin wekt geen speciale gevoelens op en wordt beschouwd als zeer neutraal en zelfs ontspannend. Ze wordt beschreven als traditioneel, neutraal en rustgevend. Bruin is dus zeker niet de ideale kleur voor spannende belevenissen, maar past bij een traditionele uitrusting. Ze kan makkelijk met andere kleuren gecombineerd worden.
  5. Luxueus wit: deze kleur wordt gewoonlijk als neutraal beschouwd. De proefpersonen omschreven ze als een leeg scherm waarop ze hun ervaringen konden projecteren. Ze wordt wel gezien als de beste kleur voor zakelijke gelegenheden; ze is luxueus en modern maar ze is geen synoniem voor plezier en spanning. Wit past bij een neutrale omgeving waarin niets je kan afleiden van je opdracht.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s