Train for Textile Care

De properste blog ter wereld

88 % van de bazen wil ander personeel

Leave a comment

Wij lazen dit verbazend/ontstellend bericht in Het Nieuwsblad van 8 augustus. Wat als de wetgeving rond ontslag niet zo strikt zou zijn? Dan zou maar liefst 88% van de ondervraagde managers hun team grondig herzien.
Uit een onderzoek van Yacht, een divisie van Randstad, blijkt dat 40% van de managers, zonder hindernissen zoals wet- en regelgeving, hun medewerkers sneller zouden vervangen. Als er geen enkel obstakel is dan wil zelfs 88% dat doen.
Mismatch
“De resultaten zijn in mijn ogen onthutsend”, aldus Dick Koopman, directeur bij Yacht. “Uit de cijfers blijkt dat er vaak sprake is van een grote mismatch, waardoor mogelijk economische schade geleden wordt.”
Yacht wijt deze mismatch vooral aan een gebrek aan toekomstvisie bij organisaties, maar ze wijzen ook de huidige regelgeving als schuldige aan. Volgens hen kunnen managers niet altijd op voorhand weten welke kennis ze in de toekomst zullen nodig hebben. Dit belet hen om vroegtijdig in te spelen op een toekomstige kennisbehoefte. Zo ontstaan er dus mismatchen tussen huidige medewerkers en welbepaalde functie-eisen.
Omdat werknemers echter niet zomaar ontslagen kunnen worden, zitten managers vaak met een team dat niet (meer) optimaal functioneert.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s